Welkom bij Taekwen.

 

Wij zijn een Taekwondoschool en al sinds 1980 gevestigd in Delft. De afgelopen jaren zijn er een aantal locaties in de regio Zuid Holland bijgekomen en Taekwen blijft zich ontwikkelen. Taekwen is op gericht door Kwajangnim (grootmeester) Wendell de la Paz en word samen met zijn zoon Sabumnim (meester) Wendley de la Paz beheert. Zij verzorgen samen met een aantal assistent-leraren de Taekwondolessen voor de jeugd en senioren. 

                                                             

Taekwondo is voor iedereen die graag aan zichzelf wil werken, zowel fysiek als mentaal. Taekwen staat voor zelfverdediging, zelfvertrouwen en discipline. Taekwondo wordt vaak een vechtsport genoemd, maar Taekwondo gaat verder dan dat. Het is een combinatie van verdedigen en aanvallen. Daarnaast komt er ook vooral op mentaal vlak veel bij kijken. Daarom noemen wij Taekwondo een zelfverdedigingssport. Je leert je zelf verdedigen, aanvallen en je leert om mentaal sterk in je schoenen te staan. Respect te hebben voor elkaar en elkaar goed te behandelen. Vooral het laatste is heel belangrijk bij Taekwen. 

 

Kwajangnim Wendell de la Paz

Kwajangnim Wendell de la Paz geboren op Curacao begon op zijn 13e met zijn grote liefde Taekwondo na een paar jaar eerst Karate bestudeert te hebben. Maakte hij de overstap Naar Taekwondo. Tijdens zijn Taekwondo loopbaan heeft hij meerdere grootmeesters uit o.a. Curacao, Korea en Amerika als docent gehad. Zo heeft hij zijn eigen stijl weten te creëren. 

 

Sabumnim Wendley de la Paz.

Sabumnim Wendley de la Paz is op zijn 6e begonnen met Taekwondo. In de woonkamer van zijn vader Wendell de la Paz begon het allemaal. Op zijn 12e had hij al zijn zwarte band en stond hij al voor de klas les te geven aan de leerlingen. Dit doet hij met veel plezier. Hij vind het belangrijk zijn kennis en kracht door te geven aan mensen die het nodig hebben en daar uiteindelijk een beter mens van worden.

 

 

 CuKoNe.    

CuKoNe staat voor Curacao, Korea en Nederland. De landen die door het bloed van de eigennaren van Taekwen vloeien. Taekwondo komt uit Korea. De leraren uit Curacao en Nederland. 

                                                                          

 

 

Onze visie en missie: iedereen heeft recht op zelfverdediging!