Lesinfo

logo_taekwen
Taekwondo is een veelzijdige Martial Art. We bieden daarom gevarieerde lessen en trainingen op maat. We besteden hierbij niet alleen aandacht aan je fysieke, maar ook aan je mentale ontwikkeling.

Onze benadering

  • Wat wil je bereiken?
    Met onze persoonsgerichte begeleiding helpen we je niet alleen bij het stellen van je persoonlijke doelen, maar ook bij het ontwikkelen van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om deze doelen ook echt te realiseren. Met andere woorden: je volledige potential benutten!
  • Focus en discipline
    Doelen bereiken vereisen focus en discipline (toewijding). Het aanleren van vaardigheden is niet genoeg. Een gedisciplineerd bestaan leren leiden kan je tot grotere hoogten doen stijgen. 
  • Respect
    De taekwondokunst is onlosmakelijk verbonden met het begrip respect. Niet alleen het respect voor je medemens, maar ook voor jezelf.
  • Vertrouwen
    Vanuit je zelfrespect ontwikkel je zelfvertrouwen. Door het nastreven van de persoonlijke doelen die je samen met ons hebt gesteld bouwen we dit zelfvertrouwen samen verder uit.
  • Zelfverdediging
    Een gedisciplineerde en zelfverzekerde taekwondoka past zijn fysieke vaardigheden alleen toe wanneer dat nodig is. Onze methode is erop gericht om in de eerste plaats conflicten te leren vermijden en vaardigheden te ontwikkelen waarmee je, als het niet anders kan, jezelf effectief kunt verdedigen. Wij bieden onze trainingen daarom in een veilige en positieve omgeving.

Wat kun je bij ons leren?

Basistechnieken

basistechnieken Je hebt een goede basishouding nodig voor het effectief uitvoeren van arm- en beentechnieken. Dit is een vast onderdeel van de training voor zowel beginners als gevorderden.

Poomse (Stijlvormen)

IMG-20140120-WA0011We laten je ook kennismaken met Stijlvormen, ook wel  Poomse genoemd. Hierbij voer je een schijngevecht met een denkbeeldige tegenstander met behulp van technieken volgens een vastgestelde volgorde of vaste vormen. Poomses zijn een belangrijk onderdeel in het taekwondo en maken deel uit van examens. Met deze stijlvormen krijgen niet alleen je leraren, maar ook jij zelf meer inzicht in de technieken die je al machtig bent en op welke punten je nog vooruitgang kunt boeken. Deze technieken helpen je ook bij het verder ontwikkelen van kracht, balans, dynamiek en uitstraling (van zelfvertrouwen).

Hanbonk-Jireugie (Stapssparring)

Stapssparring Met stapssparring leren we je om de geleerde Poomse-technieken uit te voeren met een een tegenstander: dus in een vaste en afgesproken volgorde. Bij deze trainingsvorm wordt lichamelijk contact nog vermeden. Timing, afstand en controle  leren beheersen zijn hierbij de belangrijkste aandachtspunten.

Kyok-pa (Breektesten)

kyokpaKyok-pa (het breken van voorwerpen, planken of stenen) is een van de spannendste onderdelen van taekwondo. Het is een examenonderdeel voor hogere-bandexamens en je kan dit pas na intensieve training effectief uitvoeren. We leren je om stapsgewijs de juiste hand- of voettechnieken hiervoor te ontwikkelen.

Kyorygi (Sparring)

sparren Kyorugi (ook wel Sparren genoemd) kent verschillende vormen: vrij sparren, gearrangeerd sparren en het traditionele sparren. Op de Olympische Spelen van Sydney 2000, was het sparren (het vrije gevecht) voor het eerst een officiële discipline. Het competitiereglement voorzag 4 gewichtsklassen voor de heren, en 4 voor de dames. Laurence Rase was de eerste Belgische deelneemster die gekwalificeerd werd voor de Olympische Spelen van Athene 2004. In 2008 behaalde de Nederlander Dennis Bekkers de zestiende finales. Tijdens het sparren draagt men bokshandschoenen en wordt voldoende bescherming gedragen, zoals borst-, hoofd-, kruis-, arm-, scheen- en gebitsbeschermers. Hierdoor zijn beide vechters voldoende beschermd tegen gevaarlijk letsel. Het grondgevecht is ook een vorm van sparren.

Hosinsul (Zelfverdediging)

zelfverdediging2Bij Hosinsul leren we je hoe om te gaan met (on)gewapende aanvallen, en aanvallen waarbij je wordt vastgepakt of geklemd. Ook is het belangrijk om de juiste valbreektechnieken te leren om letsel te voorkomen.

Onze visie en missie: iedereen heeft recht op zelfverdediging!